Dansverksamhet

Vi finns i Luleå

Dansverksamheten SalsaJoy har funnits sedan 2006 och drivs av Evelyn.

Evelyn har över 25 års erfarenhet  av dansundervisning.
Och vi på SalsaJoy deltar med jämna mellanrum på olika utbildningar och hämtar inspiration samtidigt som vi blir ännu bättre danslärare.

SalsaJoy har ingen fastlokal däremot hyr vi lokaler efter behov.

Salsa

Det karaktäristiska för salsa är den medryckande, sensuella och rytmiska musiken med mycket höft och axel rörelser.
Det finns olika stilar inom salsan. “Casino” eller Kubansk salsa respektive “Cross Body”-salsa som dansas i LA, NY och Puertoricansk stil. I kubansk salsa dansar man runt sin partner, medan i LA-style dansar man på linje.
SalsaJoy erbjuder danskurser i kubansk salsa från nybörjare till avancerad nivå. 

Bachata

Bachata är en sensuell pardans med ursprung från Dominikanska Republiken. Dansen finns i många utformningar och inbegriper karaktäristiska höftrörelser. Bachata har på senare år delats in i olika stilar, nämligen Tradicional, Sensual, Moderna och Fusion.
Stilarna skiljer sig åt men takten och höftrörelserna finns i dem alla. Bachata är en lugn och sensuell dansform som är tämligen lätt att lära sig.
SalsaJoy erbjuder danskurser i bachata sensual för nybörjare till avancerad nivå.

Solo

Solo Salsa & Bachata riktar vi in oss på att dansa utan en danspartner. Vi lägger fokus på armrörelser, steg, stegkombinationer samt snurrar och snurrkombinationer.
SalsaJoy kommer att erbjuda Solo salsa & bachata i olika nivåer. Information om kunskapsnivån kommer att finnas i kursbeskrivningen.